Зошто на мажите им е важно колку партнери жената имала пред нив?

Иако мажите се сексуално повеќе либерални, сепак нив им е важно со колку мажи девојката имала претходно секс. Порано сексот за една ноќ бил ендемски феномен, но денес луѓето целосно го прифаќаат.

Направено е истражување во кое на мажите им е поставено прашањето дали и колку им е важна бројката на сексуални партнери на една девојка, доколку сакаат да бидат во сериозна врска со неа?

Навистина изненадувачки, на мажите им е и’ тоа како важна таа бројка. Тие велат дека колку повеќе партнери – толку полошо, бидејќи стравуваат од преносливи болести. Исто така признале дека доколку бројката го надминува бројот 10., тоа тешко би го поднеле.

Бројката на сексуални партнери на една девојка зборува дали девојката е за сериозна врска или не. Ако мажите сакаат да започнат сериозна врска со некоја девојка, да, бројката е навистина важна.

Од истражувањето заклучено е дека мажите со сигурност не би биле со девојка која практикувала секс за една ноќ или имала односи со повеќе од 10 сексуални партнери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *