Најбогатиот човек на светот има таен Инстаграм профил: Сите се згрозиле кога слушнале за што го користи

Додека зборуваше за Путин, вонз-емјаните и Третата светска во-јна, Илон Маск откри што правел на својот таен профил на Инстаграм.

Елон Маск, еден од најбогатите луѓе во светот и извршен директор на Tesla, една од најпопуларните јавни личности, призна дека има тајна сметка на Инстаграм.

Сосема иронично и нејасно, Маск има 102,9 милиони следбеници на Твитер додека има само 54 следбеници на неговиот личен профил на Инстаграм.

Посебно е интересно што тој призна една од своите „валкани тајни“, а тоа е дека всушност поседува профил на Инстаграм, но под лажно име, но дека го користи за таканаречената стапица на жед, што е модерен сленг за содржина. со сек-суална конотација, т.е. видеа и фотографии, кои вклучуваат ласциозни детали и со цел да привлечат внимание.

Маск исто така додаде дека го отворил профилот за да кликне на различни линкови и профили, но искуството не му се допаднало.

„Се најдов себеси како правам многу селфи и бев како, што правам? Тогаш што се случи, почнав да добивам многу лајкови“, објасни Маск.

Замка за жед, буквално преведена како „стапица за жед“, значи сек-суална фрустрација или очај на оној кој бара еротска содржина. Замката всушност се поставува со намерно објавување провокативна содржина која треба да предизвика реакција кај другите, заинтересирани страни.

Кога едно лице реагира, тие всушност паднале во стапицата и ја признале потребата од поставувачот на содржината.

На Твитер почна да кружи видео од Илон како зборува за својот Инстаграм профил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *