ВОЗЕЛ ФОРМУЛА НА АВТОПАТ Чешката полиција во потрага по возачот (ВИДЕО)

Чешката полиција во потрага по возачот

Возачите на автопатот во Чешка беа изненадени кога забележаа „формула“ зад, до, но и пред нив.

Чешката полиција соопшти дека трага по возачот на „формула“, кој со голема брзина се движел по чешкиот автопат.

Социјалните мрежи беа преплавени со видеоснимки од возачи на автопат кои ги престигнува Формула 1 болид.

Снимката доаѓа од автопатот кај Прибрам во Чешка, а припадниците на полициската служба бараат помош од граѓаните доколку имаат повеќе информации.

Анализирајќи го болидот, јасно е дека не се работи за болид од Формула 1, туку за постар модел на автомобил GP2, кој е забрането да се вози по јавни патишта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *