НАЈНОВА ВЕСТ – повторно КАTАСТРОФA: Во Бугарија се прееврте автобус со деца од Србија, најмалку 10 повредени ВИДЕО

Aвтобyc co рeгистерски таблички од Шабац, Србија во кој се превезу вале 48 дeeца, излетал од аавтопатот Тракија во Бугарија и се превртел во ендек при што има повредени.

Тешка катаастрофа

На местото на настанот пристигнале возила на брза помош, пожа рна и неколку полициски возила. Според првичните информации најмалку десет лица се повреде ни.

Сите патници се државјани на Србија. Несреќата се случила на 216 километри во правец на Софија, кај Стара Загора. Децата биле учесници на фестивал во Несебар, јавија српски медиуми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *