Сакате да летувате во Дубровник: Tопка сладолед пет евра, паркинг еден час шест евра, а соба 80 евра од ноќ

Дубровник e дефинитивно еден од најскапите градови во Хрватска води и по цени. Двајца туристи кои останале само два дена ги споделија искуствата за цените во овој туристички центар.

Топка сладолед во стариот град се движи од 2,5 до дури 5 евра а еден час паркирање 6 евра.

Кока-кола во кафулињата чини 4,5 евра. Општа лудост е по маичките и сувенирите „Game of thrones“, па најевтината маица е 35 евра. Магнети и сувенири не можат да се најдат под 5 евра.

11 евра е километар такси а за обичните смртници има и градски автобус, 130 денари е билетот. Двокреветните соби чинат од 80 евра па нагоре, за едно ноќевање.

извор: republika.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *