Дали би пробале сладолед со вкус на мајонез или кечап?

Многу жители на Лондон, за полесно да ги поднесат високите температури кои годинава ги надминаа рекордните вредности, се подготвени да пробаат сладолед со малку необичен вкус – кечап и мајонез.

Во светот се познати најразновидните вкусови на сладолед, од оној со вкус на мастило од сипа, до компири, со активен јаглен што го обојува црно како шишарката, до пченка, говедски отпадоци, сланина, пиво, ракија, канабис, коњско месо, маснотии од ирваси, јазик од кравјо маснотии, но и кавијар, па на ред дојде оној со вкус на грав.

Најновиот проект на британските производители на сладолед за најжешкото лето се состои од низа нетрадиционални вкусови кои, како што пишуваат британските и американските медиуми, можете да ги најдете во шпајз наместо во фрижидер за сладолед, а во продолжение до мајонезот „Хајнц“ и кечапот, тука е и вкусот на тавче гравче.

Сладоледите се создадени од Ања Хиндмаш, која за главните состојки користела некои од најбараните зачини и готови оброци.

Клиентите беа возбудени што имаа можност да пробаат необични вкусови на сладолед, спакувани во традиционални пакувања сладолед, со оригиналниот бренд на кечап и мајонез.

„Дојдовме рано утрово, бевме возбудени кога слушнавме и моравме да дојдеме да ги пробаме сите овие неверојатни вкусови“, вели еден од клиентите.

„Мислам дека најчудното е веројатно кечапот и тавче грав.

Овој храбар кондиторски проект се планира да трае до 28 август, а еден од вработените нагласува дека залихите планирани за шест недели се продадени за само четири дена и дека веќе имаат редовни муштерии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *