Си чистел бунар, а потоа се шooкирал: Пронашол вреќа со бомби

Момче од Хрватска пријавило во полиција дека додека чистел бунар во Мали Гревац извадил торба во која имало боомби.

На местото на настанот излегол полициски службеник за антиексплозивна заштита. Испитувајќи ја вреќата и извадената кал од бунарот, открил:

8 струјни мини за тромбон, 13 бооммби М-75,

6 боммби М-52,

100 грама експ лозиив ТНТ, 24 парчиња артилериска мун иција калибар 20 мм,

3 патронии и

10 парчиња муни ција од различен калибар

Сето горенаведено е безбедно отстрането и складирано во магацинот за опрема до уништување, соопшти полицијата, пренесе хрватски Индекс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *