OVE 3 IKONE SVETITELJKI: ČUVAJU OD BOLESTI i pomažu u OZDRAVLJENJU duše i tela, a jedna KAŽNJAVA NEPOSLUŠNOST

Ove tri ikone svetitiljke svaka kuća mora da ima

U Bogu pronađemo duševni mir koji nam je potreban, put izlečenja, a stoga je u kući neophodno imati ikone kako bismo mu se osetili bližima.

Ako želite da započnete proces izlečenja od svih bolesti, prvo idite do najbliže crkve i stavite sveću na ikonu na koju vam oči same “padnu”. Na taj način Gospod nam daje do znanja gde da započnemo naše izlečenje.

Postoje vrlo jake ikone i sveci koji pomažu bolesnim ljudima da se oporave brže i ozdrave.

Stoga vam predlažemo da ikone tih svetaca uvek držite u svojoj kući, a one će vam pomoći da ojačate i fizički i psihički.

Ikona Svete Petke

Smatra se da je ovo ženski praznik, pa je karakteristično da se svetiteljki obraćaju žene svih vera i nacija. Neretko u Srbiji majke i ćerke, sestre ili prijateljice zajedno na ovaj dan odlaze u neku crkvu ili manastir posvećen Svetoj Petki. Pored hramova posvećenih Svetoj Petki često se nalaze izvori lekovite vode koju ljudi uzimaju verujući da će im zalečiti rane i zaštititi ih od bolesti.

Ikona Ognjene Marije

Ruka ove svetiteljke se nalazi u svetogorskom manastiru Vatopedu, a neke njene čudotvorne i svete mošti se čuvaju u manastiru Svete Marine u Albaniji, na planini Longa iznad Ohridskog jezera. Njih posećuju i poštuju ne samo hrišćani, već i muslimani.

Ognjena Marija se najčešće predstavlja sa krstom i palmom, simbolom mučeništva u rukama, sa zmajem pod nogama i kućama u plamenu u njenoj pozadini.

Narodno verovanje kaže da Ognjena Marija pali i kažnjava ognjem i da je grmljavina na ovaj sveti dan loš znak. To može da znači da je pred nama teška i sušna godina, a stariji tvrde da su ovakve situacije ukazivala na bolest i siromaštvo.

Ikona Presvete Bogorodice Trojeručice

Zašto se za ovu ikonu kaže da je “trojeručica”? Ako bolje pogledate, videćete da su na njoj prikazane tri ruke, odakle se smatra da ova ikona ublažava bolove u rukama.

Istina je da sve ikone imaju moć izlečenja, jer iz ljudske duše “izbacuju” zlo i mržnju, ostavljajući dobrotu i blagostanje.

Ako je osoba negativna, ako iz njega izbija ljutnja, čak ni sve ikone na svetu mu neće pomoći da ozdravi, oprosti, zaleči se…

Najveću moć ima prava i iskrena molitva. Naučnici su dokazali da vernik udubljen u molitvu potpuno isključuje moždanu koru, a to označava potpunu sigurnost i odsustvo stresa.

“Molitva je snažan lek te ne samo da reguliše sve procese u ljudskom organizmu, nego i obnavlja uništenu strukturu svesti”, tvrdi Valeri Slezin, direktor Laboratorije za neuropsihofiziologiju na Institutu za istraživanje i razvoj psihoneurologije u Sent Petersburgu.

Većina bolesti uzrokovana je tako negativnim situacijama i umno potenciranim problemima koji se tokom molitve povlače ili čak potpuno nestaju.

Međutim, veruje se da pomaže pri izlečenju raznih bolesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *