Вака Црногорец продава сладолед (Фото)

Не за џабе рекле црногорците се мрзлив народ, но ова не е виц.

Продавачот на сладолед во Бар малку одмара, зошто се преработил и сега паузира на каучот.

Да типично црногорски, на кауч покрај фрижидерот за сладолед.

 

Вииц за црногорец

Познатиот режисер Стивен Спилберг снимал филм во Црна Гора.

За некоја сцена, му требал статист, кој само ќе лежи под некое дрво. Некој Црногорец се пријавил, и легнал под дрвото.

После половина час снимање, Спилберг му рекол на Црногорецот-статист дека треба да се премести до друго дрво, на 50 метри од првото, и таму да лежи.

– Чуј, болан, – му вели Црногорецот на Спилберг – ја сам ти овде статиста, а не каскадер !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *