ПОРАДИ МОЖНОСТ ОД БЕГСТВО Судот му го продолжи притворот на Габриел Бајрам на 30 дена

Поради можност од бегство судот му го продолжи престојот зад решетки

Габриел Бајрам, син на покојниот пратеник Амди Бајрам, доби нови 30 дена притвор. Тој останува во затворот „Скопје“ во Шутка, каде беше однесен пред една недела, дознава „Скопје1.мк“.

Тој е осомничен дека сторил насилство, а Обвинителството во Скопје смета дека може да избега и да биде недостапен за правосудните органи.

Кривичниот суд смета дека ова е исправно и дека постојат основни сомневања кои го потврдуваат ставот на Обвинителството.

Ова значи дека Бајрам ќе остане во притвор до септември. Големо влијание на судската одлука за продолжување на притворот е тоа што Габриел Бајрам е осудуван. Тој и порано бил пријавуван за слични дела, но ги повторувал истите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *