ТАЖНА ВЕСТ Еден од најистакнатите македонски актери замина во своето вечно почивалиште

Тажна вест во Македонија

Текстот продолжува

Македонскиот актер Митко Апостоловски почина на 67 годишна возраст.

Веста за неговата смрт преку социјалната мрежа Фејсбук ја пренесе неговиот колега Петар Горко.

– Почивај во мир, колега, пријателе, прекрасен човеку. Неизмерна загуба чувствувам. Нека ти е вечен споменот, напиша Горко.

Митко Апостоловски е роден во Битола на 7 март 1955. Дипломирал на Вишата музичка школа во Скопје (Отсек за драмски глумци).

Работел во Народниот театар во Битола (1973 — 1974) и во Народниот театар во Куманово (1980 — 1995).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *