Ново ВИДЕО: Подолга верзија од палењето на бугарскиот клуб од Ламбе

Откако во текот на денот беше објавено видео, сега е објавена и подолга верзија од истото дело

Во продолжение го имате и видеото

Порталот Трибуна доби подолго видео од обидот на пејачот Ламбе Алабаковски да го запали културниот центар „Иван Михајлов“ во Битола.

На видеото јасно се гледа како Алабаковски доаѓа со велосипед и истура запаливса течност на влезната врата на клубот и врши неуспешен обид да го запали, ризикув ајќи го дури и својот живот, а потоа бега од местото на злосторрот.

Дали овој потег е правилен или не, останува да преценат граѓаните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *