Какви необични работи си дозволил Гејтс поради неговото богатство: Тежи милијарди, а важи за скромен човек

Има милијарди зад себе, за некои важи за скромен човек

Кој е Гejтс?

Овој масивен приватен авион чини 40 милиони долари и е еден од најголемите приватни авиони на планетата.

3. Куќа со просторија за трамболина

Бил Гејтс е еден од најбогатите луѓе на планетата и иако важи за скромна личност, тој понекогаш знае да потроши огромни суми пари на работи што го привлекуваат

За разлика од другите милијардери, Гејтс троши најголем дел од своето богатство на донации и истражувања кои му помагаат на човештвото и целата планета. Сепак, кога ќе сфатите колку пари има овој човек, тогаш разбирате зошто може да купи куќи од неколку стотици милиони и хоби за кое многумина можат само да сонуваат.

Гејтс неколку пати изјави дека не сака скапи додатоци, облека, па дури и автомобили. Часовникот што го носи чини 10 долари, автомобилите што ги вози се просечни, а облеката е многу едноставна. Сепак, има работи за кои сака да даде пари, а еве ги најскапите подароци што си ги дозволил себе си и на семејството.

1. Дневникот на Леонардо Давинчи

Инаку негов вработен го поспчи како скромен бидејќи чека ред за бургер и кола во Дикс како и сите други луѓе

Кога вредиш околу 100.000.000.000 долари, ја водиш најголемата хуманитарна организација во историјата на светот и чекаш во ред за бургер, помфрит и Кола во „Дикс“ како и сите ние… Вака се однесуваат богатите луѓе… Напиша Галос под фотографијата која е споделена 15.000 пати.

Во 1994 година, Гејтс и неговата сопруга Мелинда дадоа 30 милиони долари на зачуваниот дневник на Леонардо Давинчи, кој ги содржи неговите мисли и идеи од секојдневниот живот.

2. Приватен авион БД-700ѓ

Овој масивен приватен авион чини 40 милиони долари и е еден од најголемите приватни авиони на планетата.

3. Куќа со просторија за трамболина

Сепак како таков милијардер тој бил пофален од свок вработен дека е многу скромен човек а како пример за тоа го посочил неговото чекање во Дикс за бургер во ред како што чекаат сите други луѓе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *