Вучиќ е уверен во едно нешто за зимава: Добра вест за србите

Вучиќ со убава веест

Додека сите мислат како да врзат крај со крај поради светската криза, Вучиќ задоволен

Уверен е дека граѓаните на Србија ќе имаат за нијасна помалку студена зима отколку што очекувале

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска соопшти дека Србија е на историски максимум во резервите на природен гас, јави дописникот на МИА од Белград.

„Обезбедивме 262 милиони кубни метри гас во нашиот дел од магацинот во Банатски двор, а купивме уште 200 милиони кубни метри кои ги складиравме во Унгарија, само за потребите на Србија“, напиша Вучиќ на инстаграм профилот „будуќностстбијеав“.

Тој додаде дека државата ги ремонтира сите термо капацитети што може и се обидува да отвори нови наоѓалишта на јаглен.