Кои се Татари на Балканот? Прашање во Хрватска за кое се добива награда и се продолжува играта

Кој народ е наречен по татарскиот народ кој ги има покорено Словените, направено своја држава и потоа брзо се има словенизирано? Oва прашaње го доби учесник во хрватскиот квиз „Ловец“ кај Тарик Филиповиќ.

На огдоворот кој го знаат сите, водителот со смешка врати: „Бугарите влегоа во Софија“.

Бугари ушли у Софију.

Погледнете го видеото

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *