Овие намирници се спас за бели дробови на пушач: Сите се евтини и многу МОЌНИ, ќе ги исфрлите сите отрови за кратко време!

Пушењето остава трага на белите дробови, а овие намирници можат да ви помогнат да ги исчистите

Доколку пушите, би било добро да престанете што е можно поскоро, но имајте на ум дека оштетувањето на белите дробови е веќе направено.

Добрата вест, сепак, е дека постојат некои намирници кои можат да помогнат да се исчистат од насобраните токсини.

Пуше њето остава трага на белите дробови, а овие намирници можат да ви помогнат да ги исчистите!

Доколку пуш ите, би било добро да престанете што е можно поскоро, но имајте на ум дека оштетувањето на белите дробови е веќе направено. Добрата вест, сепак, е дека постојат некои намирници кои можат да помогнат да се исчистат од насобраните токсини.

Ѓумбир и лук

Ѓумбирот е познат по своите антиинфламаторни својства кои помагаат ефикасно да се отстранат токсините од респираторниот тракт. Лукот, пак, ја содржи моќната супстанца алицин, која ги отпушува дишните патишта, го намалува воспалението и генерално ги чисти органите за дишење

Ѓумбир и лук

Ѓумбирот е познат по своите антиинфламаторни својства кои помагаат ефикасно да се отстранат токсините од респираторниот тракт. Лукот, од друга страна, ја содржи моќната супстанца алицин, која ги отпушува дишните патишта, го намалува воспалението и генерално ги чисти органите за дишење.

Куркума и јаболка

Куркумата без причина не се нарекува „златен зачин“. Има силни антиинфламаторни ефекти кои помагаат во чистење на белите дробови и заштита од бројни респираторни проблеми. Јаболката содржат вистинско богатство на флавоноиди, витамини и антиоксиданси, особено витамин Ц, што ги прави моќни во одбраната на белите дробови од разни болести.

Зелен чај и зелка

Зелениот чај е богат со антиоксиданси, помага да се отстрани течноста од белите дробови и го штити овој орган од бројни здравствени проблеми.

Освен тоа, антимикробните состојки на овој чај помагаат во исфрлање на секретите кои се „лепат“ за белите дробови кај пушачите.

Зеленчукот од семејството на крстови (брокула, зелка, карфиол) содржи хлорофил, кој помага во детоксикација на крвта и отстранување на токсините од сите органи во телото, вклучувајќи ги и белите дробови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *