Страшна снимка од Флорида: Ајкула се прикрадува на капачи

Снимките од дрон фатиле голема ајкула како плива во близина на неколку посетители на плажата Дејтона на Флорида.

На снимката, која ја забележал Блејк Рас, се гледа како ајкулата ја истражува водата во близина на брегот. Капачите го забележале дронот кој лета над нив, но не ја виделе ајкулата која плива во нивна близна.

Рас рекол дека бил со семејството на плажа и дека случајно решил да го прати дронот на небо.

„По неколку минути снимив една ајкула како плива во близина на луѓето. Пливаше кон најмалку десет различни групи на луѓе, а потоа наеднаш ја менува насоката и ги заобиколува“, вели тој.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *