Ковачевски: Maкедонскиот јазик е чист

Македонскиот јазик е чист во преговарачката рамка и ќе биде еден од официјалните јазици на ЕУ.

Со отпочнувањето на преговорите и процесот на скрининг отвораме нова страница за понатамошен развој. Тврдењата на опозицијата за јазикот, идентитетот и асимилација на народот потврди и народот дека се неосновани.

Референдумот на кој опозицијата повикува е неоснован и не враќа само назад, а народот заслужува да оди само напред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *