Onаа je bila OMILJENA TITOVA stjuardesa: Milica Lukić otkriva do sad NEPOZNATE detalje o Josipu Brozu, ali i kakav je bio privatno!

Pored redovnih letova, ona je bila odabrana da leti u avionu uz druga Tita, što je za nju bila velika čast.

O lepim i manje lepim stranama posla stjuardese, govorila je gospođa Lukić za Exploziv.

Pored redovnih letova, ona je bila odabrana da leti u avionu uz druga Tita, što je za nju bila velika čast.

Prisećajući se tih dana, kaže da je uvek imala tremu što će putovati sa njim, ali s obzirom da je on bio vrlo jednostavan i neposredan čovek uspevao je lako sve da opusti i razoruža.

Za 30 godina rada ponela je sedam uniformi i bila deo posade nekoliko tipova aviona.

Milica Lukić je bila među prvim damama koje su mnogi početkom šesdesetih godina smatrali intrigantnim. Svedočila je razvoju vazduhoplovstva i jugoslovenskog aerotransporta, a bez nje čak ni predsednik Tito nije želeo da poleti!

Kada bi oni javili da Tito ide negde ili da im treba mene su slali na te linije. Bila je velika čast biti stjuardesa u tom avionu gde je on, jer je Tito tada bio veličina za ceo svet. Tako da je to i pored svih napora i obaveza bila velika čast i sreća.

TREMU JE IMALA SVAKI PUT KAD JE LETELA

– Tito je bio jednostavan čovek, ja sam imala veliku tremu kad sam znala da ću ga sresti i videti. Trema je nestala odmah jer je on bio neposredan, on vas jednostavno razoruža. Ostaje samo poštovanje – objašnjava gospođa Lukić.

Фото

– Sjuardesa nije samo biti konobarica u avionu, njena uloga je spašavanje života putnika u ekstremnim situacijama. Imale smo ozbiljne obuke, i svaka je znala svoju ulogu u slučaju opasnosti – dodaje Milica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *