KURTIJEVA TAKTIKA ŠIRENJA РАNIKE NA BALKANU! Narodni poslanik Drecun i diplomata Milivojević: Kurti želi da izazove sukobe

Narodni poslanik Milovan Drecun i diplomata Zoran MIlivojević izjavili su u emisiji “Puls Srbije” na Kurir televiziji da Kurti taktički pribegava širenju panike jer želi da izazove sukobe.

Kosovski premijer Aljbin Kurti u velikoj je panici da bi mogao da ostane bez premijerske fotelje, pa da bi sačuvao vlast pribegava radikalnim merama, među kojima je i pretnja ratom i sukobima, ali i prognoziranje trećeg svetskog rata na Zapadnom Balkanu.

On zapravo taktički pribegava širenju panike i mesecima unazad priča kako je sukob sa Srbijom sve izvesniji. Ovo smatraju i njegovi politički protivnici na Kosovu, poput predsednika Demokratskog saveza kosova, ali i politički analitičari.

– Treba tražiti dogovor kako bi funkcionisala sloboda kretanja kao što je bilo i do sad dok se Kurti nije odlučio za “reciprocitet”. Ne postoji šansa da Srbija prizna nezavisnost Kosova, sve ostalo je na stolu. Ponavljam, nema šanse da Kurtijeva priča o državnosti prođe.

Mogu samo da rastu tenzije. Odgovornost je na onima koji tolerišu sve ovo, prvo Vašington pa redom. Kvinta treba da kontroliše Kurtija, Priština finansijski zavisi od zapadnih centara. Podrška Kurtiju je pritisak na Srbiju – rekao je Milivojević.

Narodni poslanik Drecun smatra da Kurti vuče jednostrane poteze i da želi da izazove sukobe.

Cijeli tekst na kurir.rs – izvor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *