Даниловски: Пикот ќе настапи во следниве 7 дена

Епиде миологот Драган Даниловски во изјава за ТВ24 порача дека не се потребни нови рестриктивни мерки и покрај зголемувањето на бројот на случаи во изминатите неколку седмици.

Според неговите очекувања, бројот на зара-зни од наредниот месец значително ќе се намали.

„Рестрективни мерки не се потребни, потребно е само да продолжат досегашните мерки, за носење маски во затворени простори, ова треба особено да важи за ранливите категории.

Новиот cој на Ко-вид-19 ќе ја полни статистиката додека не прегори. Пикот ќе настапи во следниве седум дена и веќе во септември се очекува бројките да стивнат“, истакна Даниловски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *